Giriş: 08.05.2019 - 14:51
Güncelleme: 01.04.2021 - 14:01
  • Ulaşım, nerede kalınır, gezilecek yerler, yapılacak şeyler, ne yenir?

    Kars'ın bu önemli tarihinde 40 yıl hüküm süren Ruslara ait Baltık mimarisinin etkisi büyük. Tabii bir de mülk sahiplerinin duyarlı duruşları da bu dokunun korunmasında büyük etken. Zira hepsi de bu yapıları ya olduğu gibi bırakmış ya da koruma altına almış. Gürcistan-Ermenistan ile sınır komşusu olan Kars, ülkemizin en soğuk şehirlerinden biri. Bu nedenle yılın çoğu zamanı bembeyaz karlarla kaplı. Kars’ın tarihi dokusuyla birlikte, bir de dünyada kristal karın yağdığı 2. bölge olan Sarıkamış Kayak Merkezi’ne ev sahipliği yapıyor oluşu da henüz yeni öğrenilen bir bilgi. 1. bölge neresi diyorsanız hemen söyleyelim; Alpler.

  • Kars kaç günde gezilir?

    Eğer Kars’a Doğu Ekspresi ile gitmeyi düşünüyorsanız, fazladan 1 güne daha ihtiyacınız olacak. Bununla birlikte gezinize Sarıkamış Kayak Merkezi’ni de dâhil etmeyi planlıyorsanız, 1 gün de burası için ekleyin. Kars’ın şehir merkezi ve etrafı için 2 gün yeterli olacaktır. Bu haliyle 4 gününüzü bu belgesel tadındaki şehre adayabilirsiniz.

  • Kars'a nasıl gidilir?

    İstanbul ve Ankara’yı baz alarak cevaplıyor ve size 2 seçenek sunuyoruz. Tabii ki ilk akla gelen ve gönlün istediği Doğu Ekspresi. Ancak şu sıralar bilet bulmak inanılmaz zor. Yine de Doğru Ekspresi ile ilgili birkaç bilgi paylaşmadan geçmeyelim. Doğu Ekspresi Ankara’dan hareket ediyor ve 24,5 saatlik yolculuğun sonunda Kars’a varıyor. Bilet fiyatları ise 2019 için pulman 47 TL, örtülü kuşetli 63,50 TL ve yataklı 117 TL. Doğu Ekspresi’ne bilet bulamazsanız eğer Kars’a uçakla gitmenizi önereceğiz. İstanbul-Kars arası yaklaşık 2, Ankara-Kars arası ise yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Bilet fiyatları ise gideceğiniz tarihe göre değişkenlik gösterdiğinden sabit bir fiyat söylemek oldukça güç.

  • Kars’ta nerede kalınır?

    Bu konuda alternatifleriniz bir hayli fazla. Öne çıkan birkaç otel tavsiyesinde bulunacak olursak; Hotel Katerina Sarayı, Kar’s Hotel, Hotel Cheltikov, Kars-ı Şirin. Bir gecenizi Sarıkamış Kayak Merkezi’nde geçirmek isterseniz, yine otelleri incelemenizi tavsiye ederiz. 

  • Kars gezilecek yerler – 1. gün

    Kars’ın çevresini rahat rahat gezmek için bir araba kiralamanız faydalı olacaktır. İlk gün sabah erken kalkın ve ilk keşif durağınız olan Ani Harabeleri’ne doğru yola çıkın. Ani Harabeleri, Kars’ın şehir merkezine 48 km mesafede yer alıyor. Burası Ermenistan ile aramızda doğal bir sınır oluşturuyor. Sınırı oluşturan şey ise Arapçay. Arapçay’ın diğer tarafından gördüğünüz yer Ermenistan toprakları oluyor. Ani Harabeleri bir zamanlar bölgenin en önemli merkezi olarak nitelendiriliyormuş. Şimdiye kadar burada 40 kilise, şapel ve anıt mezar tespit edilmiş. Ermeni Bagratuni Hanedanlığı döneminde önemli bir güç ve kültür merkezi olan Ani Harabeleri, sayısız deprem ve savaş görmüş. Bir hayli harap edilmiş ve terk edilmiş. 78 hektarlık bir alana yayılan Ani Harabeleri’nde tahmini olarak geçireceğiniz süre 1,5 ila 2 saat diyebiliriz.

    Ani’den sonra ikinci durağınız Çıldır Gölü olacak. Ancak yol üzerinde giderken sol tarafınızdaki Aygır Gölü’ne de bir uğrayın deriz. Gölden sonra ise karşınıza çıkacak olan Boğatepe Köyü’nü de es geçmeyin. Bu köyü özel kılan şey Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesine ev sahipliği yapıyor olması. 

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!