Giriş: 24.04.2018 - 11:37
Güncelleme: 10.09.2019 - 12:10

ÜNLÜLERİN TATİL YERİ

Capri’nin ilk hayranı MÖ 29 yılında adayı ziyaret eden Caesar Augustus olmuş. Adanın güzelliğinden o kadar etkilenmiş ki, buraya sahip olabilmek için, verimli toprakları olan Ischia Adası’nı ve Napoli şehrini Capri ile takas etmiş. Thomas Mann, Ernest Hemingway, Jean Paul Sartre ve Pablo Neruda adanın güzelliğine kapılıp burada yaşayan isimlerden sadece birkaçı. Lüks ve şık Capri, bugün de ünlülerin favori tatil yerlerinden biri. Capri’nin limanı Marina Grande’ye ulaştığınızda, teleferikle Piazza Umberto meydanına çıkıyorsunuz. Etrafındaki daracık sokaklar kafe, restoran ve dükkânlarla dolu. Buradan Via Tragara’yı takip ederseniz, adanın imzası haline gelmiş doğa harikası Faraglioni kayalıklarını seyredebileceğiniz en güzel noktaya ulaşırsınız. Capri’nin sembollerinden mavi mağara Grotta Azzurra’yı da mutlaka görmelisiniz.

VEZÜV’ÜN ETEKLERİNDE

İtalya’nın üçüncü büyük şehri Napoli, tarih boyunca sanat, kültür ve mimarlıkta ülkenin en önemli merkezlerinden biri oldu. Vezüv Yanardağı’nın eteklerinde bulunan şehir, büyük doğal afetler yaşamış olmasına rağmen konumundan dolayı turizm açısından da cazip. Şehir, Akdeniz sahilinde Napoli Körfezi’nde iki volkanik bölge arasında. Başta Pompei olmak üzere, etrafındaki antik kentler görülmeye değer. Karşısındaki Capri Adası ise dünyanın en güzel yerlerinden biri.

UNESCO DÜNYA MİRASI

Napoli’nin kalbi, kiliseler ve daracık sokaklarla çevrili “eski şehir” bölgesi. Burası UNESCO Dünya Mirası listesinde. Ara sokaklarda balıkçılar, el işi yapan ustalar, Barok tarzı binalar var. Şehirdeki en önemli kilise olan San Gennaro Katedrali ve 17. yüzyıldan kalma heykellerin bulunduğu San Severo Kilisesi de bu bölgede. Via San Sebastino Caddesi müzik enstrümanları satan dükkânlarla dolu, çünkü konservatuvar buraya çok yakın. Kitapçılar sokağı Port Alba’da sokak satıcılarından leziz pizzalar alabilirsiniz. Hediyelik eşyalar içinse biraz ilerideki Via San Gregori’yu ziyaret etmek lazım.

POMPEI GÖRÜLMELİ

MS 62 yılında, o zamanın en modern ve zengin şehirlerinden olan Pompei ve kardeş şehri Ercolano, büyük bir depremle sarsıldı. MS 79 yılında ise Vezüv’ün patlamasıyla bu iki şehir küller altında kaldı, 200 binden fazla kişi öldü. Pompei ve Ercolano’nun kalıntıları 1600’lü yıllarda bulundu. UNESCO Dünya Mirası listesindeki bu antik şehirlerde kül tabakasının altında kalan pek çok eser, ev, sokak ve hatta insan, havayla temasları kesildiği için yüz yıllar boyunca “bozulmadan” kalmıştı. Pompei ve Ercolano’dan çıkan mozaikler, duvar süslemeleri ve freskler Napoli Arkeoloji Müzesi’nde.

PİZZANIN ANAVATANI

Taş fırında pişirilen pizza ve ev yapımı makarna yörenin ünlü yemekleri. Zaten Napoli, domatesli hamura peynir katılarak yapılan günümüzün pizzasının ilk çıktığı yer.

LIMONCELLO ALIN

El yapımı deri sandaletler, pamuklu ve keten kıyafetler almadan dönmeyin.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!