• Tarihi Kotor Şehri 

    Kotor, Ortaçağ’dan günümüze kadar çok iyi korunarak gelmiş bir kale yapısına sahip. Tarihi şehre limandan, muhtemelen Deniz Kapısı'ından (Sea Gate) gireceksiniz. Bu ana kapının üstünde, Yugoslavya'nın efsanevi Cumhurbaşkanı Tito'nun, İkinci Dünya Savaşı sırasında söylediği "Bizim olmayanı almayız. Bizim olanı vermeyiz" sözünün yazılı olduğunu göreceksiniz. Kotor Kalesi’ni çevreleyen surlar, saat kulesi, Aziz Tryphon Katedrali, surların içindeki yerleşim yapıları, Arnavut kaldırımlı sokaklarını, hatta bu tarihi dokunun bir parçası gibi görünen turistik dükkanları müze gibi gezebilirsiniz. “Sana şöyle bir tepeden bakayım aziz Kotor” derseniz 1350 basamakla ulaşılabilen tepedeki Aziz John Kalesi’ne çıkabilirsiniz. 

  • Tarihi Budva Şehri 

    Karadağ’ın belki de en çok turist çeken şehri 2 bin 500 yıllık geçmişiyle Adriyatik’in en eski yerleşimlerinden olan Budva. Tipik bir Ortaçağ kenti nasıl olurdu görmek isterseniz Budva’ya bakabilirsiniz. Şehrin merkezindeki hisarı, Venedik surları, Arnavut kaldırımlı labirentvari sokakları, tarihi kilise ve müzeler gibi unsurlarıyla Kotor ile benzer mimari özellikleri taşıyor, benzer atmosferi yaşatıyor. Ancak Budva biraz daha büyük olması nedeniyle konaklama için, pek çok özel plajı barındırması nedeniyle deniz tatili için, hem de daha hareketli olması nedeniyle gece yaşantısı için daha çok alternatif sunuyor. Bu yoğun turistik ilgi, yatırımcıların da ilgisini çekiyor ve kontrolsüz bir yapılaşma şehri ele geçiriyor. Hatta bunu anlatan Sırpça bir kelime de var: Budvanizacija (Budvalaşma). 

  • Mogren Plajı ve Balerin heykeli 

    Budva şehir surlarının devasa taş kapılarından birini açarak da varabileceğiniz, şehrin kocaman ve güzel plajı. Kilisenin çanları çalarken, sırtınızı, gölgesinden faydalandığınız kalenin surlarına dayayıp, Adriyatik’in ferahlatan sularında yüzüp bu büyülü atmosferin keyfine varın. Sezon dışında gittiyseniz bile mutlaka bu sahilde bir yürüyüş yapın, içecek ve hatta yiyecek bir şeyler alıp günbatımının tadını çıkarın. Sahil yürüyüşü sırasında Balerin heykelini göreceksiniz, denizci sevgilisini bekleyen balerinin anısına dikildiği söyleniyor, bugün şehrin simgelerinden biri olarak kabul görüyor.  

  • Perast

    Kotor kent merkezine 12 km mesafede yer alan Perast, dar bir sahil şeridi ve gerisinde denize dik yamaçlara kurulu taş binalarıyla tam sokaklarında kaybolmalık bir kasaba. Sadece körfezin değil tüm Karadağ’ın en şirin ve masalsı yerleşimi olan kasaba Venedik etkisi altındayken denizcilik alanında oldukça etkiliymiş. Perast’ın silüetine imzasını atan yapı, şüphesiz. devasa çan kulesiyle şehir meydanındaki Aziz Nicholas Kilisesi; içeri girip kuleye çıkabilirsiniz. Küçük bir plajı var, buradan denize girebilirsiniz, ancak Temmuz ve Ağustos gibi turist yoğunluğu artan bir dönemde gidiyorsanız yer bulamayabilirsiniz. Burada konaklayıp manzaranın tadını çıkartmak da mümkün ama tek bir şartla: Sükuneti gerçekten seviyorsanız… 

  • Kayaların Leydisi (Lady of The Rocks) 

    Perast kasabasından tekneyle ulaşabileceğiniz iki minik ada bulunuyor. Biri üzerinde manastır bulunan doğal bir ada: Sveti Djordje. Diğeri ise yapay bir ada olan Kayaların Leydisi. Hikayesi şu; 15. yüzyılda bir denizci burada bir Meryem Ana ikonası bulmuş, sonrasında seferden sağ salim dönen her denizci için buraya taş atılmış, zamanla da bugün müze olarak ziyaret edilebilin kilise eklenmiş. Körfezin en çok fotoğraf çekilen noktalarından biri. 

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!