Giriş: 19.05.2023 - 06:07
Güncelleme: 19.05.2023 - 06:11
  • Çilingöz

    Tabiat parkı ve plaj ile büyüleyen Çilingöz, Çatalca'da yani Karadeniz kıyısında. Çilingöz Tabiat Parkı, kamp yapmak ve doğayla iç içe olmak için çok uygun. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Çilingöz, yaklaşık 17 hektar alana yayılıyor. Çilingözı; piknik yapma, yüzme, avlanma ve yürüyüş yapma gibi aktivite alanları sağlamasıyla birçok ziyaretçinin de ilgisini çekiyor. Bu nedenle gidilmesi en uygun yerlerden. Konaklamak isteyenler için ise çadır kurma imkanı sunan tabiat parkında aynı zamanda bungalov tipi yerlerde konaklama imkanı da var. Bölgenin kuzeyinde yer alan gölün kenarından balık tutulabiliyor. Ayrıca bölgede deniz ürünleri ve yemek çeşitlerinin bulunduğu bir restoran ve atıştırma yapılabilecek bir fast food büfesi de mevcut.

  • Kaymakdonduran

    Kestane ağaçlarının arasında kurulan mesire alanı 650 metre karelik bir alana yayılıyor. Beykoz’da yer alan Kaymakdonduran soğuk suyuyla meşhur. Kaymakdonduran mesire alanında doğa ile iç içe bir piknik yapmak mümkün ve ahşap masalarla donatılmış çimenliklerde mangal yapılabiliyor. Yazın sıcağından biraz olsun uzaklaştırabilecek ağaçlarla kaplı kafa dinlemelik bir mekan. Ayrıca bölgede, kafeterya hizmeti verilen bir alan da bulunuyor.

  • İnceğiz

    Hafta sonu İstanbul’da tarihin ve tabiatın içinde bir vadide gezmeye ne dersiniz? İnceğiz, Çatalca’nın yaklaşık 2500 yıl önce ilk kurulduğu bölgede yer alıyor. Tarih ve doğanın iç içe olduğu bu yerde Cenevizlilerin 9. yy'da kayalara oyduğu üç mağara bulunuyor. Kemal Sunal'ın bazı filmlerinin bu mağaralarda çekilmesinden dolayı mağaralara Kemal Sunal mağaraları da deniliyor. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bölge aynı zamanda dere kenarında piknik yapma imkanı da sağlıyor. Çatalca'nın en eski yerleşim yerlerinden olan İnceğiz'de; görülmesi gereken, mağaraların katlarında bir şapel ve tavanında haç kabartması bulunan bir oda yer alıyor.

  • Fatih Ormanı

    Birçoğumuzun yanı başında duran saklı cennetlerden biri de Fatih Ormanı. 1500 dönüme yayılan gür ağaçları ve rekreasyon alanlarıyla Fatih Ormanı günün her saatinde gezilebiliyor. 112 hektarlık bir alana yayılan bu bölge birçok canlıyı da içinde barındırıyor. Bölgede giriş bölümündeki kafeteryada ya da Orma'nın ilerisinde yer alan, kendi sofranızı kurabileceğiniz masalarda konaklayabilirsiniz. Fatih ormanı ayrıca, girişindeki çocuk bahçesi kısmıyla özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun bir mesire alanı konumunda.

  • Göktürk Göleti

    İstanbul'un merkezinde sayılabilecek bir konumda olan Göktürk Göleti 56 hektarlık bir alana yayılıyor ve adını sınırları içerisinde bulunduğu Göktürk beldesinden alıyor. 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen alan, piknik yapmak, fotoğraf çekmek, bisiklet turu yapmak, doğa yürüyüşüne çıkmak ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için uygun bir rota oluşturuyor. Yalnız bir uyarı: Kemerburgaz'da bulunan bu gölette balık avlamak ve yüzmek yasak. Bölgede yemek yiyebilecek yer açısından çok çeşitlilik olmasa da Belediye tarafından işletilen bir restoran bulunuyor. Göktürk Göleti'nde arzu edilirse çadır ya da karavanla kamp yapılabiliyor. Yalnız bölge'de mangal da yapılabildiği için hafta sonları özellikle pazar günleri fazlaca kalabalık oluyor ve sessizlikten uzaklaşıyor, bu nedenle ziyaret etmek için hafta içi bir gün ya da cumartesi günlerini tercih edebilirsiniz.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!