• Krema

    Kahve kremaları, ilave şeker, yapay tatlandırıcılar, mısır şurubu ve hidrojenize yağlarla doludur – tam da Burgess’in sınırlandırmaya çalıştığı şeylerle. Burgess, krema alırken ürünün içeriğini incelemenizi ve adını söylemekte zorlandığınız her şeyden uzak durmanızı öneriyor. Kremaya bırakamayacak kadar düşkünseniz eğer, kendinizi tek porsiyonla sınırlamaya çalışın, 1 yemek kaşığı kadar. “Fincanın yarısını kremayla doldurmayın, kendinize hâkim olmaya çalışın.”

  • Şeker 

    Beslenme düzeninize çok fazla şeker dahil etmek, diyabet ve kalp hastalıkları riskinizi arttırarak kahvenin tüm faydalarını nötrler. Burgess’e göre, bir fincan kahveye bir çay kaşığı şekerden fazlasını koymamak gerekiyor. Zamanla şeker ilavesini yavaş yavaş azaltabilirsiniz, kahvenizi sade içmeye alışana dek.

  • Yapay tatlandırıcılar 

    Aspartam ve sukraloz gibi düşük kalorili tatlandırıcıların sağlık üzerindeki etkilerine dair kanıtlar yetersiz olarak görülüyor ancak Burgess, yapay tatlandırıcılara şeker muamelesi yapmak gerektiğini söylüyor. En iyisi ikisini de ölçülü bir şekilde kullanmak. Ancak ABD Gıda ve İlaç Dairesi, stevya ve monk meyvesini güvenli tatlandırıcılar olarak tanıyor; Burgess, bunları şeker ve yapay tatlandırıcıların yerine kullanılabilecek güvenli seçenekler olarak gösteriyor.

  • Şunları eklemekte sakınca yok

    Sıfır krema ve sıfır şeker mi? Sorun yok, çünkü kahvenizin hem lezzetini hem de sağlığınızın üzerindeki etkilerini pozitif yönde yükseltecek pek çok alternatif var.

    Kolajen

    Bir miktar kolajen tozuyla, sabah kahvenizi saçlarınız, cildiniz ve tırnaklarınız için sihirli bir iksire dönüştürebilirsiniz. Kaliteli bir kolajen takviyesi, kahvenizin tadını değiştirmediğiyle kalmaz, aynı zamanda da bağırsak ve eklem sağlığınızı destekler. Ayrıca içeceğinizi daha doyurucu hale getirir.

    Baharatlar

    Tarçın, kakule ve muskat gibi baharatlar, günlük anti-inflamatuar ihtiyaçlarınız için bire birdir. Bunları toz kahveye de karıştırabilir, daha yoğun bir aroma için demlenmiş kahveye de ekleyebilirsiniz.

    Hindistancevizi yağı

    Hindistancevizi yağı hem kahvenize kremsi bir doku katar hem de sindirim sistemi sağlığınızın korunmasına yardımcı olur. Ayrıca kafeinin sebep olduğu gerginliğin de hafiflemesini sağlar.

    Hurma şurubu

    Hurma, tabiatın şekeridir. Burgess, kahvesini tatlı sevenlere suda hurma kaynatıp bu sıvıyı kahvelerine katmak üzere doğal bir tatlandırıcı olarak kullanmayı öneriyor.

    Protein tozu

     Burgess, vanilyalı latteyi şekersiz tüketebilmek için favori protein tozunuzu sütle karıştırıp sıcak ya da soğuk kahvede denemenizi öneriyor. Böylelikle hem kahvenize kremamsı bir tat kazandırabilir hem de gereksiz ekstra takviyeler olmaksızın protein tüketiminizi arttırabilirsiniz.

    Aç karnına kahve içmek kötü mü?

    Kahvenin tadını bir üst noktaya taşıyacak 7 ürün

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!