• 1- Vietnam

    Uzakdoğu’nun en özel mutfaklarından Vietnam’da ana malzemeler karides, balık, pirinç, yerel otlar, tay fesleğeni, meyve ve sebzelerdir. Komşu ülkelerden en büyük farkı tarımın sanayileşmemiş olmasından dolayı ürünlerin doğallığını korumasıdır. Yukarıdaki resimde Goicuon yemeğini görüyorsunuz. 

    Goicuon – Bu Çin böreği kişniş, yeşillik, kıyılmış et, karides veya yengeç ile yapılıyor.

    Banh mi – Sebzeli omletli sandviç

    BanhXeo – Tam çevirisi “cızırtlı krep”, adından da anlaşılacağı gibi Vietnam usulü krep.

    Pho – Şehriye çorbası

    ChaCa – Taze soğan ile tereyağında sotelenmiş beyaz balık eti. 

    Ne içilir? Yasemin çayı, sert buzlu kahve ve limonlu buzlu çay

  • 2- Yunanistan

    En yakın komşularımızdan Yunanistan ile mutfaklarımız da birbirlerine çok benzer. En basit örneği ise kebaplardır. Ayrandan yoğurt ve tatlı yapımına kadar pek çok yemek benzer olsa da Yunanistan’ın kendine has lezzetleri de var. Resimdeki yemek Souvlaki...

    Yunan salatası – Elbette sipariş verirken sadece salata demeniz yeterli.

    Souvlaki – Bir çeşit şiş kebap, bizden farkı kullanılan et türü ve sokak yemeği olarak hemen her yerde satılması.

    Musakka – Bizde olan musakka tarifi ile Yunan tarifi arasında çok fark var. Patlıcan üzerine patates ve beşamel sos ile hazırlanıyor. Oldukça ağır bir yemek.

    Ne içilir? Ouzo, tsipouro

  • 3- İtalya

    İtalyan mutfağı üç ana gruba ayrılıyor; hamur işi (pizza, makarna vs.), Akdeniz (otlar, yeşillikler ve taze sebzeler) ve deniz ürünleri (balık, kabuklular ve tüm deniz canlıları). Ancak hepsinin üç ortak noktası var; domates, ekmek ve zeytinyağı. Resimdeki yemek Caprese...

    Pizza – Margherita, Quattro Formaggi, Speck e Mascarpone ve sayısız pizza seçeneği.

    Makarna - Carbonara, Pesto, Cacio e pepe ve Amatriciana en iyi makarnalardan birkaçıdır.

    Caprese – Orijinal mozzarella di bufala, "Cuordi Bue" domatesi ve sızma zeytinyağı yanında bir dilim taze İtalyan ekmeği… Basit ve son derece hafif.

    Ne içilir? Limoncello ve San Pellegrino suyu

  • 4- Pakistan

    Çok ünlü olmasa da aslında dünyanın en özel mutfaklarından birine sahip olan Pakistan, komşu ülkelerin etkisini kendi yerel yemekleri ile birleştirmeyi başarmış. Sığır, tavuk, balık, sebzeler başlıca malzemeler, toz biber, zencefil, köri, kişniş, kırmızıbiber, tarçın ve sarımsak ise aromaları oluşturuyor. Resimde Roti...

    Shahitukra – Dilimlenmiş ekmek, krema, şeker, süt ve safranla yapılan bir çeşit tatlı

    Tavuk tandoori – Marina edilmiş ve tandırda pişirilmiş tavuk

    Roti – Bir çeşit yerel ekmek

    Dhal – Mercimek güveci

    Raita – Yoğurtlu sebze salatası

    Ne içilir? Pakistan’ın ayranı lassi.

  • 5- Filipinler

    Coğrafyası nedeniyle İspanyol, Hint ve Çin mutfaklarından esinlenmiş olan Filipinler’de tarifler yerel motifler içeriyor. Resimdeki Pancit...

    Adobo - Sarımsakla pişirilmiş tavuk

    Torta–Bir çeşit omlet

    Pancit–Filipinlere özgü erişte yemeği

    Lumpia - Çin böreğinin Filipinler versiyonu

    Puchero–Sığır etini muz ve domates yapılan bir çeşit sosla pişiriyorlar. 

    Ne içilir? Palmiye içeceği

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!