Giriş: 18.02.2020 - 07:47
Güncelleme: 18.02.2020 - 07:50

Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Aralık ayı içerisinde Bafa’da Aşçı Yardımcılığı Kursu açtı. Kursa yol üzerinde bulunan lokantaların sahipleri, işletmecileri ve çalışanlarının yanı sıra ev hanımları da katılıyor. Haziran ayında sona erecek olan kursa katılan yaklaşık 40 kursiyer, haftada beş gün yemek yapma teknikleri, yerel, bölgesel ve modern mutfak yemekleri konusunda eğitim alıyor.

Aşçı Yardımcılığı Kursu’nun eğitmenliğini yapan Serpil Dinçdemir, kursun toplamda 450 saat süreceğini belirterek, “Bu bölgede restoran sayısı oldukça yoğun. Öncelikle kursumuzu açmamızdaki amacımız bu restoran sahipleri ve çalışanlarını belgelendirmek. Haziran ayında kursumuz sona erecek. Kursumuza katılanlar hem öğreniyor hem de eğleniyorlar” dedi.

Bafa Gölü kenarında işletmesi bulunan ve kursa katılan Yalçın Kocakaya, “Kursa ustalık belgesini almak ve dünya mutfağını öğrenmek için katılıyorum. Eksiklerimizi tamamlayarak güzel bir ortamda yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bu kurstan alacağımız belge ilerleyen süreçte çok işimize de yarayacak” derken, kursiyerlerden Zühra Dönmez ise, “Kursa çoğunlukla benim gibi işletme sahipleri katılıyor. Biz 28 yıldan beri Bafa yemek üzerine işletmemizde hizmet veriyoruz. Yeni birşeyler öğrenmek, hayatımıza farklı deneyimler katıyor. Ayrıca burada sosyalleşiyoruz. Eğitim her zaman hayatımızda şart” dedi.

Kursiyerleri ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi edinen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise, “Aralık ayı içerisinde 40 kursiyerimizin katılımıyla kursumuzu açtık. Haziran ayında kursumuz tamamlanacak. Kursiyerlerimiz burada hem uygulamalı eğitim görüyorlar, hem de birbirinden etkilenerek kendi gelişimlerini sağlıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram’ı konuk eden kursiyerler, Aralık ayından itibaren öğrendikleri bilgileri hünerli elleriyle birbirinden lezzetli yemeklere dönüştürdü. Sunulan yemekler misafirler tarafından tam not alırken, Bafa Gölü’nden tutulan ve tuzda yapılan kefal ise sunumun zirvesi oldu.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!