Evlerde kaldığımız süre boyunca sağlıklı, pratik ve lezzetli tarifler yapmayı öğrendiğimizi söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Melek Veyisoğlu, pandemi sürecinde zayıflamak için profesyonel destek alan insan sayısında artış olduğunu kaydetti. Sağlıklı kalmak ve zayıflamak isteyenlere yemeklerini yanlarında taşıması gerektiğini öneren Veyisoğlu, basit bir şekilde hazırlanabilecek iki tane de tarif paylaştı

Pandemi sürecinde beslenmenin hayatımızdaki önemi ve yeri bir kez daha hatırlandı. COVID-19 hastalığının bulaşmasını önleyen veya tedavi eden bir besin olmasa da sağlıklı ve dengeli beslenmenin, fiziksel aktiviteyle beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlandı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melek Veyisoğlu, güçlü bir bağışıklık sisteminin temelini kaliteli beslenme düzeninin oluşturduğunu belirtti.

PANDEMİDE DUYGUSAL YEME EĞİLİMİ ARTTI

Veyisoğlu, "Pandemi döneminde kimimiz evimizde sağlıklı beslenmeyi öğrendi kimimiz egzersiz yapmayı ama ne yazık ki kimimiz de fırsatı dezavantaja çevirerek sağlıksız beslemeye yöneldi. Ülkemizde yapılan bir araştırmada, pandemi süresinde bireylerin yaşadıkları yalnızlık, stres ve moral bozukluğu gibi olumsuz duygulardan dolayı duygusal yeme eğilimi artışı ve aşırı yemek tüketimi gösterdikleri saptanmıştır" dedi.

PANDEMİDE ARTAN KİLOLAR, ZAYIFLAMA BAŞVURUSUNU ARTTIRDI MI?

Veyisoğlu, Türkiye'de özellikle son yıllarda obezite sayısındaki artışın oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "İşin içerisine pandemi süreci eklenince insanlar artık uzmandan destek almayı tercih etmeye başladı ve diyetisyenlere olan başvuru sayısında artış oldu. Sosyal medyanın etkileşim gücüyle birlikte bizim için kitlelere ulaşmak ve iletişim kurmak daha da kolaylaştı. Bizler de bu süreçte sağlıklı içerikler üreterek insanları bilinçlendirmeye çalıştık. İnsanların beslenme konusunda artık daha dikkatli olduğunu egzersiz yapmak konusunda istekli olduğunu görüyorum."

SAĞLIKLI VE FİT KALMAK İÇİN YEMEĞİMİZİ YANIMIZDA TAŞIMALI MIYIZ?

Yapılan bir çalışmada, bireylerin ev dışında yiyecek içecek tüketimi konusunda tedirgin olduğu ve sağlıklı beslenmeye yönelimin arttığı gözlemlendi. Veyisoğlu da evlerde kaldığımız süre boyunca sağlıklı, pratik ve lezzetli tarifler yapmayı öğrendiğimizi kaydederek, "Dışarıda tüketilen yiyeceklerin çoğu sağlıksız ve kalorisi yüksek olan besinlerdir. Bu nedenle gün içinde öğün saatinizde dışarıda oluyorsanız ve özellikle zayıflamak istiyorsanız yemeğinizi mutlaka yanınızda taşıyın. Hazırlayacağınız besin değeri yüksek pratik tarifler ile hem sağlıklı beslenmiş hem de tasarruf etmiş olursunuz" diye konuştu.

YEMEĞİNİZİ YANINIZDA TAŞIYABİLECEĞİNİZ PRATİK İKİ TARİF

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melek Veyisoğlu, özellikle zayıflamak isteyen kişilerin yemeklerini muhakkak yanlarında taşıması gerektiğini vurgulayarak, 'Eğer uzun süre dışarıda olacaksanız yanına meyve ve çiğ kuruyemişlerinizi eklemeyi unutmayın' dedi ve basit bir şekilde hazırlanabilecek iki tarif paylaştı.

Ton Balıklı Dürüm

1 tahıllı lavaşın içerisine 1 yemek kaşığı labne peyniri sürün. İçerisine 120 gram yağsız ton balık, maydanoz, soğan ekleyin ve sarın.

Yüksek Proteinli Tavuk

150 gram haşlanmış parçalanmış tavuk, 1 yemek kaşığı labne, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, tuz, karabiber, pul biber, 2 dal taze soğan hepsini harmanlayın marul veya salatanın üzerine ekleyin.

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Lütfen yorum alanını boş bırakmayınız.
Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!