Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
  • 4. AFRİKA ORMAN FİLİ

    Vahşi Afrika orman fillerinin gerçek sayısı, utangaç yapıları nedeniyle belirsizliğini koruyor ancak bunların kritik derecede tehlike altında türler olduğunu ve 31 yılda tahmini yüzde 86 oranında azaldığını biliniyor. 

  • Azalmanın arkasındaki temel neden, özellikle Orta Afrika’daki yaygın ve yoğun olan kaçak avcılıktır. Günümüzde Afrika orman filleri, Gabon ve Kongo Cumhuriyeti olmak üzere 20 farklı Afrika ülkesine dağılmış durumda.

  • 5. SUNDA ADASI KAPLANI

    Sunda Adası kaplanı 140 kiloya kadar ağırlığıyla dünyadaki en küçük kaplan alt türüdür. Amur bölgesinde yaşayan bu kaplanlar, tüm büyük kediler arasında en büyük olanlardır. Ayrıca çok nadirdirler, vahşi doğada yaklaşık 600 tane olduğu tahmin ediliyor.

  • Yalnızca Endonezya'nın Sumatra adasında bulunurlar. Bununla birlikte, bölgedeki insan yerleşimleri genişledikçe Sunda Adası kaplanlarının insanlarla karşılaşma olasılığı giderek artar ve bu da insan-kaplan çatışmasının daha da artmasına yol açabilir. 

  • 6. ŞAHİN GAGALI KAPLUMBAĞALAR

    Kritik derecede tehlike altında olarak şahin gagalı kaplumbağa, yedi deniz kaplumbağası türünden biridir ve Atlantik, Hint ve Pasifik Okyanusu'nun kıyıya yakın tropikal ve subtropikal sularında bulunur. 

  • Son 30 yılda, şahin gagalı kaplumbağaların dünya çapındaki popülasyonları, balıkçılık araçlarına yanlışlıkla yakalanma, yuvalama habitatının bozulması, mercan resiflerine verilen zarar ve şahin gagalı kaplumbağa kabukları ve ürünlerinin yasadışı ticareti sonucunda en az yüzde 80 oranında azaldı.

  • 7. CAVA (JAVAN) GERGEDANLARI

    Bir zamanlar Güneydoğu Asya'nın her yerinde bulunan Javan gergedanları, avlanma ve yaşam alanlarının kaybı nedeniyle sayılarında çarpıcı bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, yaklaşık 75 gergedanın kaldığı ve yalnızca Endonezya'nın Java adasında bulundukları biliniyor. 

  • Dünya Mirası Alanı olan Ujung Kulon Milli Parkı, Cava gergedanlarının son kalan sığınağıdır. Ancak bölge aynı zamanda istilacı Arenga palmiyesinden de muzdariptir ve bu da gergedanlara daha az yiyecek ve dolaşacakları daha az yaşam alanı bırakmaktadır.

    Kaynak: World Wide Fund for Nature (WWF), Britannica, International Fund for Animal Welfare (IFAW)

Sayfa Yükleniyor..