Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
  • KORSE KULLANIMINA DİKKAT EDİN!

    Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tevfik Şatır, liposuction operasyonu sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken noktaları ise şu şekilde sıraladı: Ameliyatı sonrası yapılması gereken en önemli şey hastanın eğer işlem lokal anestezi altında yapılmışsa hemen, eğer genel anestezi altında yapıldıysa operasyondan 1 saat sonra yürümesi veya yürütülmesidir.

  • Bu basit tedbir pek çok hastanın korkusu olan emboli atması riskine karşı en güvenilir önlemlerdendir. Bunun dışında hastalardan sıklıkla istenen bir diğer şey ameliyat sonrası giydirilen korselerin ilk birkaç hafta boyunca banyo yapmak dışında çıkartılmamasıdır. Liposuctionın uygulanış şekline göre doktorunuz size ameliyat sonrasında kendi vücudunuza uygulamanız gereken lenfatik drenaj masajları anlatabilir.

  • DİYETİ BOZMAMAK ÖNEMLİ

    Liposuction sonrasında ilaç kullanımını önermediklerini kaydeden Op. Dr. Tevfik Şatır, “Liposuctiondan sonra ilk birkaç ayda motivasyonunuz çok yüksek olacaktır ve bu dönem içinde düzgün bir diyet yaparak çok rahatlıkla istediğiniz forma kavuşabilirsiniz. Bu arada dikkat etmeniz gereken şey diyet yapmak olmalıdır, aç kalmak değil.

  • Aç kalarak yapılan bir diyet vücudunuzun güçsüzleşmesine ve operasyon sonrası gerekli olan deri toparlanmasına engel olur” şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor..