Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
  • Malazgirt 1071: Bizans'ın Kıyameti filmi beyaz perdenin ardından bu akşam televizyon ekranlarında sinemaseverlerle buluşuyor. Aksiyon, tarih ve savaş türündeki filmin senaryosu Bilal Kalyoncu, Özgür Bakar , Alper Kıvılcım tarafından kaleme alınmıştır. Filmi kaçıran ve yeniden izlemek isteyenler için, "Malazgirt 1071: Bizans'ın Kıyameti filmi konusu nedir, oyuncuları kimler?" sorularının yanıtını haberimizde derledik. İşte detaylar

  • MALAZGİRT 1071 BİZANS'IN KIYAMETİ FİLMİ KONUSU NEDİR?

    Film, Anadolu ve Türk tarihinin en önemli tarihi olaylarından biri olan Malazgirt Meydan Muharebesi'ni (1071) konu edinmektedir.

    Müslüman toplulukları Selçuklu bayrağı altında birleştirme hayali olan Sultan Alparslan, amcası Tuğrul Bey döneminde başlayan Anadolu seferlerini devam ettirir. Bizans'ta yaşanan iç karışıklıklar, Türklerin Anadolu’da hızlıca yol almasının önünü açar. Bu duruma dur demek isteyen Bizans komutanı Romen Diyojen, darbe girişimiyle yönetimi ele geçirmeye çalışsa da, başarılı olamayarak idama mahkum edilir. Kraliçe Ludika'nın bir gece yarısı operasyonu ile Bizans tahtına çıkan Romen Diyojen'in hedefinde ise, Türkleri Anadolu’dan atma düşüncesi vardır.

    İki büyük ordu, Muş'un Malazgirt Ovası'nda karşı karşıya gelecek ve Türklerin bu topraklarda 1000 yıl sürecek serüveni başlayacaktır.

     

  • MALAZGİRT 1071 BİZANS'IN KIYAMETİ FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

    Cengiz Coşkun

     

    Vildan Atasever

     

    Haluk Piyes

     

    Caner Kurtaran

     

    Hasan Küçükçetin

     

    İnan Ulaş Torun

     

    Edip Zeydan

     

    Mehmet Çelik

     

  • MALAZGİRT 1071 BİZANS'IN KIYAMETİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

    Tarihi filmin çekimleri Konya'da ve İstanbul'da yapıldı. Özellikle Konya'da Selçuklu döneminden kalma hanlar, bedestenler ve külliyelerin yanı sıra, Sille'deki 1700 yıllık Aya Elenia Kilisesi de filmin çekim mekanlarının arasında yer aldı.

     

Sayfa Yükleniyor..