Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
  • LİBİDO ZİRVESİ
    (Dominic Pettman)

    Kültür, eleştiri ve medya teorisinde uzmanlaşmış araştırmacı ve akademisyen Dominic Pettman’ın Libido Zirvesi: Seks, Ekoloji ve Arzunun Çöküşü adlı çalışması, Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı! “Libidonuzun karbon ayak izi ne?” sorusundan yola çıkan kitabında Pettman, libidoyla, bir diğer deyişle insan arzuları, dürtüleri, güdüleri ve cinselliğiyle özdeşleşmiş tüm duygularla çevre arasındaki ilişkiyi çeşitli düşünürlerin çalışmalarından da yararlanarak ele alıyor. İnsan libidosunun ve doğal dünyanın birbirlerini karşılıklı olarak etkilediğine dikkat çeken yazar, bu önemli konuyu hem eğlendiren hem de düşündüren bir anlatımla ele aldığı Libido Zirvesi’nde bu etkileşimin yol açtığı çevre tahribatı, insan cinsel dürtüsünün ve hatta doğurganlığın kaybı gibi sonuçları irdeliyor.

  • BÜYÜK SORUNLARIN KÜÇÜK KİTABI
    (Serdar Nurmedov)

    Acıdan kaçmak, dertlerimize çare bulmak için yaptıklarımızdan biri de kitap okumaktır ama okuduğumuz kitaplar çoğu zaman başka insanların hayatından ya da hikâyesinden bahseder. Sorunların ve yaşananların dışsallaştırılması kabulünü kolaylaştırıyor olabilir belki ama Doç. Dr. Serdar Nurmedov 'Büyük Sorunların Küçük Kitabı'nda doğrudan SİZ’e odaklanıyor. Timaş Yayınları'nının okurlarla buluşturduğu bu kitapta farkındalık ve şefkatle çoğu zaman kendinize sormaktan kaçındığınız soruları soracaksınız. Bu kitap aynı zamanda ‘terapiye inanmayanlar’ için. “Ben istersem kendim hallederim, her şey insanın kafasında biter” diyenler için.

  • KARANLIKTA ÖYKÜLER
    (Barry Pain)

    İngiliz yazar Barry Pain, daha çok mizahi yazılarıyla tanınsa da, uzun kariyeri boyunca birçok korku öyküsü ve romanı da kaleme almıştır. 1901’de yayımlanan Karanlıkta Öyküler, ışığın bir yolunu bulup nadiren sızabildiği on öyküden oluşur. H. P. Lovecraft’ın Cthulhu evreninin önemli parçalarından “Kapının Önündeki Şey” adlı öyküsüne ilham kaynaklığı eden “Ölmeyen Şey” de bunların arasındadır. Bir tren kazasını saplantı haline getiren bir rahip, öldürdüğü kurbanının yüzüne yansıyan yeşil ışığı zihninden çıkaramayan bir katil, gizemli bir gri kedi ve ay ışığının tutsağı olan bir prenses… Hepsi de Barry Pain’in kaleminin siyah mürekkebine batmıştır.

  • İMKÂNSIZ YARATIKLAR
    (Katherine Rundell)

    Katherine Rundell, ödül ve övgülere boğulan kitabı İmkansız Yaratıklar'da okurları efsanelerdeki tüm o yaratıkların hâlâ yaşadığı vahşi ve büyüleyici bir yere götürüyor. Büyükbabasının sözünü dinlemeyip boğulan bir griffin yavrusunu gizli gölden kurtardığı gün Christopher’ın hayatı sonsuza dek değişiyor. O gün Christopher, hiçbir haritada görünmeyen takımadaların varlığını öğreniyor: Hiç var olmadıklarını ya da çoktan yok olduklarını sandığımız tüm efsanevi yaratıkların yaşadığı yer, ARŞİPELAGO. Domingo Yayınları'ndan çıkan kitabın yazarı Rundell, bu yıl Waterstones Yılın Kitabı Ödülü’nü kazanarak uzun yıllar sonra bir çocuk-gençlik kitabıyla bu ödüle layık görülen ilk yazar oldu. Geçtiğimiz haftalarda sahiplerini bulan İngiliz Kitap Ödülleri'nde Yılın En İyi Çocuk-Gençlik Kitabı ve Yılın Yazarı ödüllerini kazandı.

  • BİR ATOMUN YAŞAMI
    (Luca Sciortino)

    Bilim felsefecisi Luca Sciortino’nun, evrenin oluşumunu ve 14 milyar yıllık tarihini hem eğlenceli hem de sürükleyici bir yaklaşımla anlattığı kitabı Bir Atomun Yaşamı: Çocuklar İçin Evrenin Tarihi, Dinozor Genç etiketiyle Türkçede okurlarla buluştu! Noémie Risch-Vannier’in resimlediği Bir Atomun Yaşamı, sıra dışı bir karakterin, bir hidrojen atomu olan Küçük Pio’nun serüvenleri üzerinden yeryüzündeki yaşamın nasıl başladığını, atomların birbiriyle ilişki kurarak dünyadaki canlılığı nasıl oluşturduğunu ve çok daha fazlasını anlatıyor.

Sayfa Yükleniyor..