Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
HABERTURK.COM

McConaughey'nin filmografisi, genellikle çeşitli türlerdeki filmlerden oluşur. Romantik komedilerden dramalara, gerilim filmlerinden bilim kurgu yapıtlarına kadar geniş bir yelpazede rol almıştır. Kendine özgü bir tarzı vardır ve genellikle karizmatik, rahat ve kendinden emin karakterleri canlandırır. Matthew McConaughey oynadığı filmlerden bazıları aşağıdaki gibidir.

  • Dazed and Confused (1993): Film, 1976 yazında geçmektedir. Bir grup genç, son günlerini kutlarken özgürlük, bağımsızlık ve yetişkinliğe adım atmanın karmaşık dünyasında gezinirler. Hikaye farklı gruplar arasında geçen partiler, maceralar, aşklar ve dostluklar üzerinden anlatılır. Matthew McConaughey, filmde David Wooderson karakterini canlandırır, eski bir öğrenci olarak gençleri eğlendiren ve öğütler veren bir karakterdir.
  • A Time to Kill (1996): Carl Lee Hailey, kızını ırkçı iki adamın tecavüzünden kurtarmak için onları öldüren bir babadır. Hikaye, Jake Brigance adlı genç bir avukatın, Hailey'i savunurken toplumun ırksal gerilimlerinin ortasında adaleti arayışını anlatır. McConaughey, Brigance karakterini canlandırır ve adalet için savaşırken kendi değerlerini de sorgulayan bir avukattır.
  • Contact (1997): Ellie Arroway, dünya dışı bir medeniyetten gelen gizemli bir sinyali keşfeder. Bu keşif, insanlık için büyük bir dönüm noktası olabilir. Arroway, SETI programı kapsamında uzaylı bir medeniyetle iletişim kurma çabalarını yönlendiren bir bilim insanıdır. Film; bilim, inanç, keşif ve insanlığın yerini araştırırken Arroway'in kişisel yolculuğunu takip eder. McConaughey, Arroway'in yakın arkadaşı Palmer Joss'u canlandırır ve onunla romantik bir ilişki yaşar.
  • The Wedding Planner (2001): Mary Fiore, bir düğün planlayıcısıdır. Bir gün, müşterilerinden biriyle karşılaşır ve ona aşık olur. Ancak ortaya çıkan bir sürpriz, Mary'nin aşık olduğu adamın nişanlısı olduğunu ortaya çıkarır. Mary, iş ve kalbi arasında bir seçim yapmak zorunda kalırken, romantik bir komediye dönüşen olaylar zinciri yaşanır. McConaughey, Mary'nin aşık olduğu adam olan Steve Edison'ı canlandırır.
  • How to Lose a Guy in 10 Days (2003): Benjamin Barry, reklamcılık alanında başarılı olan bir adamdır. Bir bahse girer ve bir kadının on günde onu terk etmesini sağlama görevini üstlenir. Ancak aynı anda Andie Anderson adında bir gazeteciyle tanışır ve o da on gün içinde bir erkeği kendisinden soğutmak için bir makale yazmak zorundadır. İkilinin yolları kesişir ve komik ve romantik olaylar zinciri başlar. McConaughey, Benjamin Barry'yi canlandırırken gerçek aşkı keşfetme sürecindeki karakterin içsel değişimini gösterir.
  • Interstellar (2014): İnsanların dünyayı terk etmek zorunda kaldığı bir gelecekte geçen filmde Cooper adında bir eski pilot, bir grup astronotla birlikte keşfedilmemiş bir uzay yolculuğuna çıkar. Amacı, insanlığın yeni bir yaşam alanı bulabileceği başka bir gezegen bulmaktır. McConaughey, Cooper karakterini canlandırır ve evden uzakta olduğu süre boyunca ailesinden ayrı kalmak zorunda olan bir baba ve keşifler sırasında karşılaştığı zorluklarla mücadele eden bir liderdir. Matthew McConaughey en iyi filmleri arasında yer alır.
  • Dallas Buyers Club (2013): Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde Ron Woodroof adlı bir elektrik mühendisi olan McConaughey, HIV/AIDS teşhisi konulan bir adamdır. İlaç tedavisi bulunmayan bir dönemde yasadışı tedavi yöntemleri aramaya başlar ve AIDS hastalarına alternatif tedaviler sağlayan bir kulüp kurar. McConaughey, bu rolüyle büyük beğeni toplamış ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazanmıştır.
  • The Wolf of Wall Street (2013): Martin Scorsese'nin yönettiği bu film, finans dünyasında başarıya ulaşan Jordan Belfort'un gerçek hikayesini anlatır. McConaughey, Belfort'un erken kariyer dönemindeki mentoru olan Mark Hanna'yı canlandırır. Film Belfort'un ahlaki çöküşünü, yasa dışı işlemlerini ve çılgın yaşam tarzını ele alır. En iyi Matthew McConaughey filmlerinden biri olarak gösterilmektedir.
  • Mud (2012): İki genç çocuğun, Mississippi Nehri'nin kıyısında gizlenen ve suç işlemiş olan bir adam olan Mud ile dostluk kurmalarını anlatan bir dramatik gerilim filmidir. McConaughey, başroldeki Mud karakterini canlandırır ve çocuklara hayat dersleri veren gizemli ve karmaşık bir karakteri oynar.

McConaughey, sadece başarılı bir oyuncu değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katılan bir isimdir. Hurricane Katrina ve Teksas'taki çeşitli doğal afetlerde yardım çalışmalarına destek vermiştir. Ayrıca üniversitelerde konferanslar veren ve gençlere ilham vermeye çalışan bir konuşmacıdır. Matthew McConaughey son filmi ise The Gentlemen şeklindedir.

ÖNERİLEN VİDEO
Haberi Hazırlayan : Kubilay Kos