Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
YEREL HABERLER  / BOLU HABERLERİ

Bolu Valisi Erkan Kılıç, vatandaşlara orman yangınlarına karşı dikkatli olma çağrısında bulundu.

Vali Kılıç, valilikte düzenlene toplantıda gazetecilere, Göynük ve Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan yangınların söndürüldüğünü, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Göynük ve Gerede'de çıkan yangının büyük olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, "Bolu'da yaşanan en büyük orman yangınlarıydı. Zamanında müdahale ve iyi organize olunmasıyla bu yangınların can ve mal kaybına sebep olmadan kontrol altına alınıp söndürülmesi sağlandı." ifadesini kullandı.

Kılıç, vatandaşların yanan alanlarının ağaçlandırılmasını beklediğini, bu konuda da bakanlığın gerekli çalışmaları başlattığını, ilerleyen yıllarda oraların tekrar yeşilleneceğini, ağaçlandırılacağını kaydetti.

Göynük'te çıkan yangınla ilgili 2 kişinin tutuklandığını hatırlatan Vali Kılıç, Kızılcahamam yangının da ise 1 kişinin tutuklandığını aktardı.

Vali Kılıç, vatandaşların ateş yakarak bir şey olmaz diye düşündüğünü anlatarak, "Çok dikkat etmiyor ama havaların çok sıcak olmasından dolayı en ufak kıvılcımla beraber bu yangını önlemek mümkün olmuyor. Dolayısı ile bu hassasiyetimizi sürdürmemiz gerekiyor." dedi.

Ormanların oluşmasının kolay gerçekleşmediğine işaret eden Kılıç, "Milli değer ve servetimiz bunlar. Bunları hep beraber korumamız gerekiyor. Vatandaşlarımız bu son olaylardan da ders aldığını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.











Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İLGİLİ HABERLER