Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
  • FİRAVUN OLARAK HÜKÜM SÜRÜYORDU

    Bir görüşe göre Akhenaten'in ölümünden sonra Nefertiti'nin gücü o kadar artmıştı ki kendi başına bir firavun olarak hüküm sürebiliyordu. Mısır kayıtları, Mısır'ı kısa bir süre yöneten "Neferneferuaten" adlı bir figürden bahseder ve bunun aslında Nefertiti'nin taht adı olduğu tahmin edilmektedir. Eski Mısır'da bir hükümdar firavun olduktan sonra bazen yeni bir isim alırdı. 

  • Nefertiti'nin neden bu şekilde tasvir edildiği açık değildir. Bir olasılık, diğer kraliçe eşlerinin de benzer muamele görmüş olmasıdır. Tyldesley açıklamalarında, "Bu soruyu değerlendirirken Amarna'nın diğer 18. hanedan arkeolojik alanlarından daha fazla kraliyet davranışı kanıtı verdiğini unutmamalıyız. Dolayısıyla kendimize şunu sormalıyız: Bu istisnai bir durum mu, yoksa sadece daha iyi korunmuş kanıtların etkilerini mi görüyoruz?"

  • KADERİ BELİRSİZ VE MEZARI KAYIPTIR

    Nihayetinde, Nefertiti'nin kaderi belirsizdir. Akademisyenler tam olarak ne zaman öldüğünden emin değiller ve mumyası da bulunmuş değil. Mısır'ın eski eski eserler bakanı Zahi Hawass liderliğindeki bir ekip, Nefertiti'nin kimliğini tespit etmek amacıyla DNA testleri yapıyor.

    Hawass yaptığı açıklamada, Krallar Vadisi'ndeki KV 21 numaralı mezardaki mumyalardan birinin Nefertiti olabileceğini söyledi. Theban Mapping Project'e göre bu mezar 1817 yılında bulundu ve iki kadın mumyası var.

    Kaynak: Live Science

Sayfa Yükleniyor..