Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
  • Bilim ve Sanat Merkezleri bireysel değerlendirme süreci 26 Temmuz’da tamamlandı.  Sonuçların ise 31 Temmuz'da ilan edilmesi bekleniyordu. Ancak konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Bu sebeple BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı son dakika duyurusu için bekleyiş sürüyor. Millî Eğitim Bakanlığı açıklamaları yakından takip ediliyor. Sonuçların ilan edilmesinin ardından yetenek alanlarına göre yerleştirilen öğrenciler için kayıt süreci başlayacak. Peki, BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

  • SON DAKİKA: BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI!

    Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme uygulamaları, 26 Mayıs-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapıldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre, BİLSEM bireysel değerlendirme sonrası kayıt hakkı kazanan öğrenciler 31 Temmuz tarihinde ilan edilecekti.

    2024-2025 eğitim öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim alacak öğrencilerin bireysel değerlendirme sonuçları 9 Ağustos Cuma günü açıklandı.

  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    ‘’2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  80, müzik yetenek  alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

    Bilim ve sanat merkezlerine kayıt yaptıracak öğrencilerimiz 12-29 Ağustos 2024  tarihleri arasında  örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir.

    Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 12-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından https://eitiraz.meb.gov.tr adresinde yer alan e-İtiraz Modülü üzerinden yapılacaktır.’’

  • BİLSEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

    2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde Eğitim Alacak Öğrencilerin Bireysel Değerlendirme Sonuçları meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

    Öğrenciler T.C kimlik numaraları ve doğum tarihi bilgileri ile sisteme giriş yaparak sonuç bilgilerini öğrenebilecek.

    BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

  • BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN?

    Bilim ve sanat merkezlerine kayıt yaptıracak öğrenciler, 12-29 Ağustos 2024  tarihleri arasında  örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecek.

Sayfa Yükleniyor..