Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
  • SCOTT PILGRIM DÜNYAYA KARŞI (2010)
    (Scott Pilgrim vs. the World)

    İngiliz yönetmen Edgar Wright'ın Bryan Lee O'Mailey'in resimli romanından sinemaya uyarladığı film, 22 yaşındaki 'boşta gezer' basçı Scott Pilgrim'in (Michael Cera) aşk ve müzik hayatında yaşadığı rekabeti gerçek üstü, fantastik bir tarzda anlatıyor. Edgar Wright'ın çizgi roman ve video oyun estetiğini harmanladığı film, farklı bir mantığa dayalı kurgusu, resimli roman seyrediyormuş hissi veren özel efektleriyle kelimenin gerçek anlamıyla müstesna bir iş... Ebeveynler ve yetişkinlerin boy göstermediği yarı gerçek yarı hayal bir dünyada geçen film aksiyondan Uzakdoğu dövüş filmlerine, sitcomlardan romantik komedilere uzanan geniş bir janr yelpazesine sahip. Filmin mizah duygusu için de aynı şey söylenebilir. Resimli romanlar ve video oyunlarıyla büyümüş bir kuşağın bitmeyen rekabet döngüsü içindeki komik hallerini anlatan filmde Scott'un âşık olduğu Ramona'yı Mary Elizabeth Winstead canlandırıyor.

  • HARRY POTTER VE ÖLÜM YADİGARLARI BÖLÜM: 1 (2011)
    (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1)

    Serinin yedinci halkası, ortasından ikiye bölünmüş uzun bir final filmi aslında. Harry Potter ve arkadaşlarının, Voldemort’a karşı verdikleri mücadele sırasında yaşadıkları umutsuz ve karanlık anlara tanık oluyoruz. Finale adını veren, animasyon formatındaki ‘Ölüm Yadigarları’ masalı ise filme özel bir derinlik katıyor. Üç erkek kardeşle Ölüm arasında geçen, gerçekten çok güzel ve anlamlı bir masal bu... J.K. Rowling’in Chaucer’ın “Canterbury Hikayeleri”nin bir bölümünden esinlenerek yazdığı, Ben Hibon’un yönettiği animasyon sekansı, tek başına bir film hikâyesi olacak kadar etkileyici.

  • CHRISTOPHER ROBIN (2018)

    Yatılı okula gitmeden önce başta Winnie olmak üzere çocukluk oyuncaklarıyla vedalaşırken tanıdığımız Christopher Robin’ın yetişkin hali (Ewan McGregor), rekabet nedeniyle işkoliğe dönüşen bir beyaz yakalı olarak çıkıyor karşımıza. Oyuncak ayı Winnie yıllar sonra, Robin'in ruhunu kurtarmak için dönüyor. Winnie sadece çocukluk yıllarının değil, bir çocuğun naif bakış açısının da temsilcisi. Bu yüzden Winnie, Robin'in bilinçdışından gelen imdat çağrısı gibi… Filmin en çarpıcı imgesi takım elbiseli bir adamın çocukluk oyuncaklarıyla Londra caddelerinde dolaşması... Yönetmen Marc Forster animasyon ve canlı çekimleri birleştirme açısından teknik olarak gayet iyi bir iş var koyuyor ortaya. “Christopher Robin” yetişkinlere ve çocuklara hitap ediyor ama mesaj daha çok yetişkinlere yönelik: Çocukluğunuzu unutmayın, ara sıra “hiçbir şey yapmama”nın keyfini çıkarın ve sevdiklerinizle birlikte tatile gitmeyi ihmal etmeyin.

Sayfa Yükleniyor..